Devolution – deel 19

De RICO-rechtszaak

patelpatriot.substack.com/p/devolution-part-19, 29 maart 2022

In zijn beroemde campagnespeech in oktober 2016 verklaarde Trump de oorlog aan de Deep State. De Deep State heeft hem voor en tijdens zijn presidentschap proberen te dwarsbomen, waar hij steeds tegenactie tegenover zette.

Trumps tegenacties

De RICO-rechtszaak

Op 24 maart 2022 diende Trump een RICO-rechtszaak in, waarin hij alle personen en partijen aanklaagt die bij Hillary Clintons verkiezingscampagne en bij de Russian Collusion Hoax betrokken waren. RICO staat voor Racketeering Influenced and Corrupt Organizations, dus corrupte organisaties die beïnvloed zijn door afpersing. Hij ziet het hele team rondom Clinton en Russiagate dus als een RICO-onderneming.

De vraag is waarom hij deze zaak nu pas aanspant. Waarom niet eerder, in maart 2019 toen Mueller in zijn rapport concludeerde dat er geen Russische inmenging was? Of in sept. 2021, toen Durham Michael Sussmann aanklaagde (advocaat van Clinton en de Democraten)?

Mogelijk redenen waarom hij de RICO-zaak juist nu indient, zijn:

  • De media weer aanzwengelen om over dit thema te blijven schrijven.
  • Trump kan dan klagen over dat Durham (Special Counsel) niet snel genoeg werkt met zijn aanklachten. Dan ontstaat het beeld dat Trump en Durham niet op één lijn zitten. Als Durham dan verder gaat met het aanklagen van hoger geplaatste personen (Hillary Clinton zelf bijvoorbeeld), dan kan dit Trump niet in de schoenen geschoven worden.

De RICO-zaak kan dus onderdeel uitmaken van een groter plan.

Trump vs. Clinton

Welke sleutelfiguren en -partijen worden er aangeklaagd in Trumps RICO-zaak?

  • Hillary Clinton vanwege samenzweren tegen Trump.
  • Marc Elias en advocatenkantoor Perkins Coie vanwege het produceren van valse bewijzen voor de Russische inmenging.
  • Fusion GPS, Orbis Ltd. en Christopher Steele voor het produceren van het Steele-dossier, dat gebaseerd was op valse informatie van Igor Danchenko.
  • Rodney Joffe voor omkoping. Hem was een hoge positie toegezegd als Clinton president zou worden, dus hij deed er alles aan om daarvoor te zorgen. Zijn bedrijf Neustar produceerde valse informatie over Trumps vermeende connecties met de Russische Alfa Bank en spioneerde op Trumps campagne én presidentschap.

Dit alles was een ‘Obstruction of Justice’ en het bracht schade toe aan het Amerikaanse volk. Bovendien was er buitenlandse inmenging te vinden in de samenzwering tegen Trump.

RICO en transnationale criminele organisaties (tco’s)

Volgens de FBI is de definitie van een transnationale criminele organisatie: groepen of personen die uit zijn op macht, invloed en financiële winst, en hun malafide activiteiten afschermen door overheidsfunctionarissen om te kopen. Dit betekent dat de organisatie die samenzweerde tegen Trump gedefinieerd kan worden als een ‘tco’.

Trumps uitvoerende acties

Wat heeft Trump tijdens zijn presidentschap gedaan om tco’s aan te pakken?

Executive Order 13581 en Executive Order 13773

Op 24 juli 2011 werd EO-13581 uitgegeven door Obama. Deze EO gaat over het blokkeren van eigendommen van tco’s en van personen of partijen die deze tco’s faciliteren. Vanuit deze EO werd de noodtoestand uitgeroepen aangaande tco’s, en deze noodtoestand moest elk jaar verlengd worden.

Gelijk op 9 feb. 2017 gaf Trump EO-13773 uit, waarin staat dat de handhaving van de wet aangaande tco’s versterkt wordt en dat internationale mensenhandel aangepakt wordt. Ook wordt diefstal van intellectueel eigendom genoemd als aandachtspunt, dit komt ook voor in de RICO-zaak. EO-13773 roept in feite direct de samenzweerders rondom de vermeende Russische inmenging op het matje.

Vanuit EO-13773 wordt de Threat Mitigation Working Group (TMWG) opgericht, een werkgroep die bedreigingen moet neutraliseren. In de TMWG zitten onder andere de Secretary of State (Pompeo), de minister van Justitie (Barr), de Secretary of Homeland Security en de Director of National Intelligence (Ratcliffe). Deze personen hebben ook een belangrijke rol in de uitvoering van devolution.

Daarna deed Trump iets unieks. Hij verlengde op 19 juli 2017 de noodtoestand die vanuit Obama’s EO-13581 uitging, maar trok deze verlenging gelijk de volgende dag weer in. Om vervolgens een nieuwe verlenging door te voeren waarbij er één paragraaf aangepast werd. Trump voegde toe dat tco’s de stabiliteit van de internationale politiek en het financiële systeem ondermijnen. Ook kwam er een vermelding bij dat tco’s zich verschansen in buitenlandse overheden en in het internationale financiële systeem, waardoor ze de democratie schade toebrengen. Met deze toevoegingen verklaart Trump als het ware de oorlog aan de Centrale Banken en aan de Deep State als geheel.

Deze aanpassing had nauwelijks effect op EO-13581, dus waarom zou hij deze aanpassing hebben gedaan? Om de Deep State-partijen te laten weten wat ze te wachten staat.

In de jaren daarna verlengde hij de noodtoestand aangaande tco’s elke keer en Biden deed dit ook in juli 2021. Deze EO is dus nu nog steeds van kracht.

Tco’s en de nationale veiligheid

In dec. 2017 gaf Trump zijn National Security Strategy uit. Hierin staat o.a. dat tco’s een bedreiging vormen voor de open samenleving. (Hintte hij hiermee ook naar Soros’ Open Society Foundation?) Direct daarna in jan. 2018 gaf het Department of Defense (DoD) een nieuwe National Defense Strategy uit. Hierin staat ook dat tco’s aangepakt moeten worden. De aandacht van het DoD en dus van het leger was dus wel degelijk bij tco’s. In deze strategie staat ook dat de Secretary of Defense zitting neemt in de TMWG (de werkgroep).

Aanvullende acties

Op 15 maart 2019 gaf Trump EO-13863 uit, die een toevoeging vormt op EO-13581 van Obama. Deze toevoeging verruimt de definitie van een tco. Het hoeft nu niet meer om twee buitenlanden te gaan, maar kan ook gaan om één buitenland en de VS. Hierdoor vallen meer organisaties onder de noemer ‘tco’.

Was EO-13863 een strategische zet van Trump om alle samenzwerende partijen binnen de Russian Collusion Hoax ter verantwoording te roepen? Heeft Mueller daarom direct na uitgave van deze EO een rapport opgesteld waarin hij concludeert dat er geen Russische inmenging was? {En heeft Mueller zo zijn straf willen ontlopen?}

De rol van het leger

In mei 2019 gaf het DoD het ‘Framework to Counter Drug Trafficking and Other Illicit Threat Networks’ uit, dus een kader om drugshandel en andere onwettige bedreigende netwerken aan te pakken. Hierin wordt vermeld dat het DoD betrokken is bij het ontmantelen van tco’s. Dit kader is in lijn met EO-13773, dat mensenhandel en andere bedreigende netwerken aanpakt.

Sinds deze nieuwe wettelijke bevoegdheden kan het DoD nu de overheid ondersteunen in de aanpak van een breder spectrum aan ongeoorloofde bedreigende netwerken. In het kader staat bovendien een voetnoot die verwijst naar de bevoegdheden van de Joint Task Forces om te ondersteunen bij terrorismebestrijding.

In het kader wordt ook gesproken over de dreiging die uitgaat van corrupte officials van buitenlandse overheden en inlichtingendiensten. Ze ondermijnen de stabiliteit van politiek, financiële systemen en veiligheidsinstanties. Tco’s ondermijnen de soevereiniteit van overheden en veroorzaken onrust.

Verantwoordelijk voor de implementatie van dit kader zijn: de Assistant to the Secretary of Defense for Special Operations / Low-Intensity Conflict (ASD (SO/LIC)) en de Undersecretary of Defense for Policy (USD(P)). Dit zijn Ezra Cohen-Watnick en Anthony Tata, die – hoe verrasssend – ook een belangrijke rol spelen in de uitvoering van devolution (zie deel 3).

Waartoe dient de RICO-rechtszaak?

Trumps uitvoerende acties tijdens zijn presidentschap hebben de definitie van een tco verruimd, alsmede de bevoegdheden van instanties (agencies) en het leger om zulke netwerken te ontmantelen. De RICO-zaak tegen team Clinton laat zien dat de Russian Collusion Hoax is georganiseerd door een tco.

Gezien Trumps uitvoerende bevelen (EO’s) rondom de aanpak van tco’s, wilde hij hier iets mee doen. Het lijkt erop dat hij tijdens zijn presidentschap alle voorwaarden heeft geschapen om nu de tco’s effectief ter verantwoording te kunnen roepen met deze RICO-rechtszaak.

Terug naar overzicht ‘Devolution’

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag